.Καλή και ευλογημένη περιήγηση στο Ιστολόγιο του Ιερού μας Ναού και στην Αρχιερατική Περιφέρεια Παραβόλας της Ιεράς μας Μητροόλεως

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

Μακαριώτατε, Σεβασμιώτατοι επιτρέψτε στους ιερείς μας να Αγιάσουν πόρτα -πόρτα τα σπίτια όσων το θέλουν !


Γράφει ο εκκλησιαστικός αρθρογράφος κ Σωτήρης Μ. Τζούμας ,
Απ’ άκρου εις άκρον της Ελληνικής επικράτειας λαμβάνουμε μηνύματα από  απλούς ιερείς μας οι οποίοι διαμαρτύρονται για την αθέτηση  της Κυβερνήσεως ως προς τον εκκλησιασμό έστω και των ελαχίστων πιστών την ημέρα των Θεοφανείων.
Τόσο το τηλέφωνό μας όσο και το ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο έχει μετατραπεί σε κυτίον παραπόνων των ιερέων αλλά και απλών λαϊκών αναγνωστών μας , οι οποίοι ζητούν να τους επιτραπεί  τουλάχιστον να βγουν να «φωτίσουν» τους πιστούς κατ’ οίκον.
Το ζητούν με λαχτάρα οι ενορίτες τους, το θέλουν και οι ίδιοι.Είναι μια παράδοση αιώνων λένε! Κάποτε αυτή η ευλογημένη επίσκεψη του Αγιασμού γινόταν κάθε μήνα και έδινε χαρά και ελπίδα στο λαό μας. Με τα χρόνια καταργήθηκε για πολλούς λόγους! Τώρα πάνε να μας στερήσουν και τον Μεγάλο Αγιασμό!
Ένας ιερέας με έναν μόνο βοηθό, λαϊκό, κρατώντας τις αποστάσεις και τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα, με όλα τα πρωτόκολλα, γιατί να μην γυρίσει όλα  τα σπίτια της ενορίας και να μεταφέρει  την ευλογία του Τιμίου Σταυρού και να ραντίσει με τον Μεγάλο Αγιασμό τους οίκους των πιστών;
Ωστόσο, το «φώτισμα»όπως λέγεται  είναι ένα παμπάλαιο έθιμο, που κρύβει ευλάβεια, ευσέβεια και βαθιά πίστη του λαού μας στην αγιαστική και σωτήρια δύναμη του Τιμίου Σταυρού και του Μεγάλου Αγιασμού.
Καλό θα ήταν οι Άγιοι  Συνοδικοί, που θα συνέλθουν αύριο να μη δεχθούν αναντίρρητα την απόφαση της Κυβερνήσεως –και μακάρι να μη μας πληγώσουν.

Πηγή: exapsalmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου