.Καλή και ευλογημένη περιήγηση στο Ιστολόγιο του Ιερού μας Ναού και στην Αρχιερατική Περιφέρεια Παραβόλας της Ιεράς μας Μητροόλεως

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Η Παραβόλα Αγρινίου πανηγύρισε τον Αγιο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο το Μυροβλύτη 2020


 Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια η Παραβόλα Αγρινίου εόρτασε τον πολιούχο και προστάτη της Αγιο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο το Μυροβλύτη. Την Κυριακή το πρωί 25 Οκτωβρίου τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ Κοσμά. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στο Αποστολικό ανάγνωσμα της Κυριακής και συνέδεσε την πίστη του Αποστόλου Παύλου με τη χλιαρή πίστη των χριστιανών σήμερα ένεκα της πανδημίας μου μαστίζει τη χώρα μας αλλά και τον κόσμο γενικότερα. Στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τίμησε τον επί 60 και πλέον έτη Πρωτοψάλτη του Ιερού μας Ναού κ Ευάγγελο Μποτσέτο για την πολυετή διακονία του στο Ιερό Αναλόγιο λόγω αποχώρησής του και εν συνεχεία του παρέδωσε τιμητική πλακέτα με φροντίδα και μέριμνα του προέδρου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου π Σπυρίδωνα Ιωάννου, επαινώντας την προσφορά του στην ιεροψαλτική τέχνη του χωριού μας αλλά και της ευρυτέρας περιοχής. 
Στον Πανηγυρικό εσπερινό που τελέσθηκε το απόγευμα της Κυριακής προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π Ιωσήφ Ζωγράφος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς όπου και κήρυξε το Θείο Λόγο αναφερόμενος στο βίο του εορταζομένου Αγίου Δημητρίου, ενώ προ του Εσπερινού έγινε η μεταφορά της Θαυματουργού Εικόνος του Αγίου Δημητρίου από το παρεκκλήσιο του Αγίου Χαραλάμπους όπου φυλάσσεται. Προ της απολύσεως εψάλλησαν και τα εγκώμια του Αγίου Δημητρίου. Στον πανηγυρικό εσπερινό το παρών έδωσε ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ Σωτήριος Κολοβός, η πολιτευτής κα Γεωργία Μπόκα, ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού μας, ο σύλλογος γυναικών του χωριού μας και πλήθος κόσμου.  
Το πρωί της εορτής τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π Νεκταρίου Τριάντη, προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Αγρινίου και υπευθύνου του ιδιαιτέρου γραφείου του Σεβασμιωτάτου. Στο Κήρυγμά του ο π Νεκτάριος συνέδεσε την πίστη του Αγίου Δημητρίου με την πίστη των χριστιανών και αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αγίου Δημητρίου, στην ανεκτίμητη προσφορά του προς το γένος μας και στην ολοζώντανη και θαυματουργό παρουσία του στη ζωή του κάθε πιστού. Στο τέλος της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ο σύλλογος Φιλοπτώχου διακονίας μοίρασε σε όλο το Εκκλησίασμα γλυκίσματα  
Το απόγευμα της εορτής τελέσθηκε η Ιερά Παράκλησις του Αγίου Δημητρίου από τον Πρωτοπρεσβύτερο π Νεκτάριο Παλιούρα, Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Καινουργίου.
Η όλη ατμόσφαιρα στον Ιερό Ναό ήταν κατανυκτική ταυτόχρονα όμως και λαμπρή αντάξια της πανηγύρεως του Αγίου Δημητρίου, παρόλο που λόγω των υγειονομικών μέτρων δεν τελέσθηκε η λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος του Αγίου.
Οφείλουμε καθηκόντως να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλαν στην άρτια διεξαγωγή της Ιεράς Πανηγύρεως ιδιαίτερα οφείλουμε να ευχαριστήσουμε  το Ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου μας σχολείου, τον πολιτιστικό σύλλογο Παραβόλας και το σύλλογο γυναικών Παραβόλας, τους Ιερείς που έλαβαν μέρος και λάμπρυναν με την παρουσία τους την Ιερά μας, τις κυρίες της Ενοριακής δράσης που φρόντισαν τον ευτρεπισμό του Ναού μας, όλους τους ευλογημένους κατοίκους του χωριού που έσπευσαν να προσκυνήσουν στη χάρη του Αγίου Δημητρίου.
Ευχόμαστε εκ βάθους καρδίας ο  προστάτης  μας Άγιος Δημήτριος να μεσιτεύει στο θρόνο του Θεού και το χωριό του αλλά και για όλο τον κόσμο και να παρέχει σε όλους τη Χαρη του Τριαδικού μας Θεού.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου