.Καλή και ευλογημένη περιήγηση στο Ιστολόγιο του Ιερού μας Ναού και στην Αρχιερατική Περιφέρεια Παραβόλας της Ιεράς μας Μητροόλεως

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Η απελπισία δεν έχει θέση στην ζωή του χριστιανού.

 
Ό,τι κι αν εχεις κάνει, όσο κι αν έχεις αμαρτήσει δεν μπορείς να νικήσεις την φιλανθρωπία, την αγάπη και το έλεος του Θεού.
Αδικείς τον Θεό όταν θεωρείς ότι έπραξες κάτι τόσο μεγάλο που είναι ασυγχώρητο. Σα να λες ότι ο Θεος έχει αδύναμη αγάπη.
Ο Θεός είναι Πατέρας και όχι δικαστής. Ο Θεός δέχεται την μετάνοιά σου πάντοτε, αρκεί να Του την δώσεις. Γι’αυτό κάνε πέρα την απελπισία και ενδύσου την ελπίδα διότι έχεις Θεό που δεν μένει στην αμαρτία σου αλλά προσμένει την μετάνοιά σου.
Όσο βαθιά κι αν είναι η πληγή της αμαρτίας σου Αυτός μπορεί να την θεραπεύσει. Ακόμα και τελείως νεκρό πνευματικά να σε καταστήσει κάποιο πάθος σου, ο Θεός μπορεί να σε αναστήσει, να σου δώσει ζωή, αρκεί να παραδωθείς σ’ Αυτόν, αρκεί να Τον εμπιστευτείς.
Αμαρτήσες; Μετανόησε.Πάψε να ασχολείσαι με την πτώση σου.Πάψε να αναλύεις την αστοχία σου και πλέον ξανά δες τον στόχο σου που είναι ο Χριστός.

π. Παύλος Παπαδόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου