.Καλή και ευλογημένη περιήγηση στο Ιστολόγιο του Ιερού μας Ναού και στην Αρχιερατική Περιφέρεια Παραβόλας της Ιεράς μας Μητροόλεως

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Η Παραβόλα εόρτασε τον Άγιό της. ( Φωτογραφίες )


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, κατάνυξη και πλήθος κόσμου, η Παραβόλα του Δήμου Αγρινίου εόρτασε με μεγαλοπρέπεια, σε έναν κατάμεστο από κόσμο Ιερό Ναό, τον πολιούχο της Αγιο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο τον Μυροβλήτη.
Την Τρίτη το απόγευμα παραμονής της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ Αρτοκλασίας με τη συμμετοχή  Ιερέων από την Αρχιερατική Περιφέρεια της Παραβόλας προσκεκλημένοι του Αρχιερατικού Επιτρόπου Παραβόλας π Σπυρίδωνα Ιωάννου, Εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου ενώ Θείο Κήρυγμα εκφώνησε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς μας Μητροπόλεως και Αρχιερατικός Επίτροπος Μακρυνείας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π Σιλουανός Ψιλιάς.
Στην Ακολουθία του Εσπερινού παρευρεθησαν οι Βουλευτές Αιτωλ/νιας κ Σπήλιος Λιβανός και  κ Γιώργος Βαρεμένος, ο Δήμαρχος Αγρινίου κ Γεώργιος Παπαναστασίου, Αντιδήμαρχοι Αγρινίου,  οι πολιτευτές του Νομού Αιτωλ/νιας κ Παπαθανάσης Θανάσης και Μπόκα Γεωργία και οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων της περιοχής.
 Ακολούθησε η καθιερωμένη περιφορά της Εικόνας του Αγίου Δημητρίου συνοδεία του Ιερού Κλήρου, της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου και των προσκεκλημένων πολιτιστικών συλλόγων  .
Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία Πανηγυρική  Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος ομιλούντος του Ιεροκήρυκα της Ιεράς μας Μητροπόλεως Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη π Παύλου Ντανά.
  Το απόγευμα τελέσθηκε η Ακολουθία του μεθεόρτιου Εσπερινού και εν συνεχεία η Ιερά Παράκληση του Αγίου Δημητρίου μετά των Χαιρετισμών.
Οφείλουμε καθηκόντως να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλαν στην άρτια διεξαγωγή της Ιεράς Πανηγύρεως ιδιαίτερα οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους Βουλευτές και πολιτευτές του Νομού μας, τον Δήμαρχο της πόλεως του Αγρινίου, τη Φιλαρμονική Αγρινίου, τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου Παραβόλας, τον πολιτιστικό σύλλογο και τον σύλλογο γυναικών Παραβόλας, τους Ιερείς που έλαβαν μέρος και λάμπρυναν με την παρουσία τους την Ιερά μας, τις κυρίες της Ενοριακής δράσης αλλά και όλους όσους έσπευσαν να προσκυνήσουν στη χάρη του Αγίου Δημητρίου.
Ευχόμαστε εκ βάθους καρδίας ο  Άγιός μας να μεσιτεύει στο θρόνο του Θεού και το χωριό του αλλά και για όλο τον κόσμο και να παρέχει σε όλους τη Χαρη του Τριαδικού μας Θεού.



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου