.Καλή και ευλογημένη περιήγηση στο Ιστολόγιο του Ιερού μας Ναού και στην Αρχιερατική Περιφέρεια Παραβόλας της Ιεράς μας Μητροόλεως

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Προσκύνημα ενορίας Αγίου Δημητρίου Παραβόλας στην Ιερά Μονή Παναγίας Βαρνακοβας


Με τη συμμετοχή 60 ευλαβών προσκυνητών, πραγματοποιήθηκε χτες Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022, στα πλαίσια των ποιμαντικών δραστηριοτήτων του Ναού μας, προσκύνημα στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βαρνακόβης της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος. Στη διαδρομή ο Εφημέριος του Ναού π Σπυρίδων Ιωάννου ανέφερε το ιστορικό της Ιεράς Μονής από κτίσεώς της το 1077μχ από τον Όσιο Αρσένιο τον Βαρνακοβίτη, έως και την πρόσφατη δοκιμασία της Ιεράς Μονής προ διετίας  με την καταστροφική πυρκαγιά όπου κατέκαψε σχεδόν όλα τα κελιά των μοναζουσών, το αρχονταρίκι, την τράπεζα και το καθολικό της Ιεράς Μονής ως επίσης και την εφέστιο Ιερά και θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Βαρνάκοβας. Ο Εφημέριος εν συνεχεία παρουσίασε στους προσκυνητές το βιογραφικό του νέου μας Μητροπολίτη  Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ Δαμασκηνού, ως επίσης και την διαδικασία μέχρι της ενθρονίσεως του στον Μητροπολιτικό θρόνο της Ιστορικής Ιεράς Μητροπόλεως μας ευχόμενος η ποιμαντορία του να είναι αγλαόκαρπος και πλούσια πνευματικών καρπών προς δόξαν του Τριαδικού μας Θεού .

Κατά την άφιξή μας στη Μονή, μας υποδέχθηκε η γυναικεία αδελφότητα υπο την πνευματική καθοδήγηση της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής γερόντισσας Θεοδοσίας, όπου και τελέσαμε ενώπιον της Ιεράς Εικόνος Ιερά Παράκληση υπέρ υγείας βοηθείας και ενισχύσεως των ευσεβών χριστιανών μας. Ακολούθησε μοναστηριακό κέρασμα από την αδελφότητα της Ιεράς Μονής και εν συνεχεία απολαύσαμε τον απογευματινό μας καφέ στο λιμάνι της Ναυπάκτου.

Ευχόμαστε η Παναγία μας, να είναι βοήθεια σε όλους και να μας αξιώσει ο Θεός και πάλι να επισκεφθούμε ευλογημένους και αγιασμένους τόπους.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου