.Καλή και ευλογημένη περιήγηση στο Ιστολόγιο του Ιερού μας Ναού και στην Αρχιερατική Περιφέρεια Παραβόλας της Ιεράς μας Μητροόλεως

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Η τοπική μας Εκκλησία θρηνεί άλλον έναν Κληρικο της


Εκοιμήθη σήμερα Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021 στο Γενικό Νοσοκομείο του Αγρινίου ο λιαν αγαπητός σε όλους μας π Χριστοφόρος Δαβράζος.Ο μακαριστός Ιερέας διακονούσε μέχρι σήμερα τον Ιερό Ναό Αγιου Δημητρίου στο Καινούργιο Αγρινίου ως συνταξιούχος Ιερέας αναπαύοντας στο πετραχηλι του πολλους ανθρώπους.
Ένας ξεχωριστός άνθρωπος, που κουβαλούσε μέσα στην ψυχή του, την Ελλάδα. Ένας χαρισματικός ιερέας, με απροσμέτρητη εκκλησιαστική και κοινωνική προσφορά και πίστη στις αξίες της ελληνικής παράδοσης. Δημιούργησε με την καλή του πρεσβυτέρα μια ευλογημένη οικογένεια και ανέβηκε με θάρρος το τραχύ μονοπάτι προς τον γολγοθά, και αντιμετώπισε με πίστη, δύναμη ψυχής, αισιοδοξία, ατσάλινη θέληση, χαμόγελο και αξιοπρέπεια το θέλημα του Θεού.
Ο μακαριστός π. Χριστοφόρος πρόσφερε τον εαυτό του στην Εκκλησία και το αγαπημένο του ποίμνιο. Αγάπησε τον Κύριο και διακόνησε την Εκκλησία με υποδειγματικό ζήλο και αυταπάρνηση. 
Ο μακαριστός άφησε πίσω του μια μεγάλη παρακαταθήκη. Άφησε το εκκλησιαστικό ήθος και το εκκλησιαστικό φρόνημα των παλαιών Ιερέων, οι οποίοι, ως το τέλος της ζωής τους δεν εγκατέλειψαν το ιερό Θυσιαστήριο, την αδιάλειπτη προσευχή, την κατά Θεόν διαπαιδαγώγηση του Λαού του Θεού και την στήριξη στις ποικίλες ανάγκες του.
Ας ευχηθούμε στο Θεό να χαρίζει στην Εκκλησία Του καλούς Κληρικούς, συνεχιστές αυτής της παραδόσεως των βιγλατόρων της πίστεως, όπως ο αείμνηστος π. Χριστοφόρος.
Η εξόδιος Ακολουθία θα τελεσθεί αύριο στον Ιερό Ναό που υπηρέτησε ωρα 11:00πμ προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κκ Κοσμά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου