.Καλή και ευλογημένη περιήγηση στο Ιστολόγιο του Ιερού μας Ναού και στην Αρχιερατική Περιφέρεια Παραβόλας της Ιεράς μας Μητροόλεως

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Εκοιμήθη ο πολυσέβαστος και λιαν αγαπητός μας Ευαγγελος Μποτσέτος, Πρωτοψαλτης του Ιερού μας Ναού



Εκοιμήθη εν Κυρίω την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022 ο πολιός Ιεροψάλτης της τοπικής μας Εκκλησίας, Ευάγγελος Μποτσέτος. Ο αείμνηστος και λιαν αγαπητός μας Ευάγγελος, υπήρξε λαμπρός Ιεροψάλτης, με γνώση της Βυζαντινής Μουσικής και άριστη φωνή αναγνωρισμένος . Διηκόνησε πιστά τα ιερά αναλόγια με συνέπεια και ύφος βυζαντινό. Εχρημάτισε στην ιεροψαλτική του πορεία επί σειρά ετών Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Παραβόλας.
Υπήρξε άριστος συνεργάτης του Ιερού Κλήρου, σοβαρός, ευπρεπής, ευσυνείδητος, γινόταν σε κάθε Θεία Λειτουργία αλλά και σε κάθε Ιερή Ακολουθία, ο σεμνός συνοδοιπόρος του λειτουργούντος Ιερέως, μια ευλαβική παρουσία μέσα στη Θεία Λειτουργία, που έτερπε και είλκυε το εκκλησίασμα σε μια απο καρδίας πνευματική συμμετοχή στα ιερουργούμενα και τελούμενα εντός του Ιερού Βήματος. Ευγενής σε όλους, πράος αλλά και αυστηρός στα της Βυζαντινής μουσίκης και στα του Τυπικού της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας. 
Αυτόν τον ξεχωριστό άνθρωπο που έζησε, έψαλε και έφυγε από την ματαιότητα αυτού του κόσμου, όχι μόνο ευχόμεθα αλλα και προσευχόμεθα και διατηρούμε την ελπίδα πως ο Κύριος και Θεός μας θα τον αναπάυσει εν χωρα ζώντων και εν σκηναίς δικαίων. Αιωνία του η μνήμη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου