.Καλή και ευλογημένη περιήγηση στο Ιστολόγιο του Ιερού μας Ναού και στην Αρχιερατική Περιφέρεια Παραβόλας της Ιεράς μας Μητροόλεως

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

Ιερά Παράκληση και εσπερινή ομιλία στον Ιερό μας Ναό την προσεχή Τετάρτη 3/11/2021

 
Ξεκίνησαν την  Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021 και θα συνεχιστούν κάθε Τετάρτη και ώρα 16:00μμ οι εσπερινές ομιλίες που πραγματοποιούνται στα πλαίσια των πνευματικών δραστηριοτήτων στον Ιερό μας Ναό. 
Ηδη στις δυο προηγούμενες συναντήσεις μας τελέσαμε   την Ιερά Παράκληση στον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο, προστάτη και ακοίμητο φρουρό της Ενορίας μας και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Εφημέριο του Ιερού Ναού  για τα Ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας μας. 

Αναλύθηκαν ποια είναι τα μυστήρια της Εκκλησίας μας και γιατί ονομάζονται Μυστήρια, ποια είναι η αξία τους και η προσφορά τους αλλά και τι προσδίδουν στον χριστιανό, ποιος συνέστησε τα Ιερά Μυστήρια, ποια είναι υποχρεωτικά και ποια προαιρετικά, ποια είναι επαναλαμβανόμενα και ποια μη επαναλαμβανόμενα, ποια Ιερά Μυστήρια είναι έγκυρα και ποιες οι προϋποθέσεις για την εγκυρότητα των Ιερών Μυστηρίων.
Αναλύθηκε διεξοδικά  το Ιερό Μυστήριο του Βαπτίσματος ( αλλά και για τις ευχές της 1ης-8ης ημέρας-ονοματοδοσίας- σαραντισμός  ) και ακολούθησε και τις 2 φορές γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος
Την προσεχή Τετάρτη 3 Νοεμβρίου θα αναλυθει το Ιερό Μυστήριο του Χρίσματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου