.Καλή και ευλογημένη περιήγηση στο Ιστολόγιο του Ιερού μας Ναού και στην Αρχιερατική Περιφέρεια Παραβόλας της Ιεράς μας Μητροόλεως

Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Εκοιμήθη ο λιαν αγαπητός μας π. Φωτιος Σαράκης


 Εκοιμήθη προ ολίγων ωρών ο λίαν αγαπητός σε όλους μας π Φωτιος Σαράκης ο οποίος επί σειρά ετών διετέλεσε Εφημέριος και Ιερατικός Προϊστάμενος στον Ιερό Ναό Αγιου Νικολάου Καινουρίου και  τοπική μας Εκκλησία θρηνεί ένα άξιο λευίτη Ιερέα που διηκόνησε με ζήλο, αυταπάρνηση και ο ιεροπρέπεια το Ιερό θυσιαστήριο κρατόντας την Ιερωσυνη του αμόλυντη όλα αυτά τα χρόνια της επί γης παρουσίας του. 
Και η ιεροσύνη είναι το μέγιστο στον κόσμο αξίωμα. Ένα αξίωμα, που ούτε στους αγγέλους δόθηκε ούτε στους αρχαγγέλους. Είναι σφραγίδα ανεξίτηλη! Ακολουθεί και μετά θάνατον τον Ιερέα. Γι’ αυτό και στην ευχή που μόνο στους ιερείς διαβάζεται, ευχόμεθα στον Κύριο και Θεό μας, «όπως ανέδειξε εδώ στη γη ιερέα Του τον μακαριστό αδελφό μας Φωτιο, έτσι να τον αναδείξει και ιερέα του ουρανίου Του θυσιαστηρίου». Γι’αυτό και ο Ιερέας κηδεύεται με άπασαν την ιερατική του στολή. Και μάλιστα με καλυμμένο με το ιερό κάλυμμα του «αέρα» το πρόσωπό του, όπως ακριβώς και ο θεόπτης Μωϋσής, ο οποίος, όταν συνομίλησε με τον Θεό τεσσαράκοντα ημέρες και νύκτες στο θεοβάδιστο Όρος και δέχθηκε τις δεύτερες πλάκες του Δεκαλόγου, τόση πολλή δόξα έλαβε το πρόσωπό του από τη θεία συνομιλία, ώστε δεν μπορούσαν οι Υιοί Ισραήλ να το δουν. γι’ αυτό και αναγκάσθηκε να βάλει κάλυμμα στο πρόσωπό του, για να εγκλείσει κατά κάποιο τρόπο την πολλή λαμπρότητα και δόξα που χυνόταν άπλετα έξω, και να μπορέσουν έτσι να τον δουν οι Ισραηλίτες. «Και είδον, φησίν, οι Υιοί Ισραήλ το πρόσωπον Μωϋσέως ότι δεδόξασται. και περιέθηκε  Μωϋσής κάλυμμα επί το πρόσωπον αυτού» (Έξοδ. λδ 35)». Γι’αυτό καλύπτεται και το πρόσωπο του Ιερέως, γιατί και ο κάθε Ιερέας βλέπει και γεύεται τον ίδιο το Θεό στην ιερή ώρα της Θείας Λειτουργίας, που μόνον αυτός μπορεί να επιτελέσει!
Ο μακαριστός παπα Φωτης αφήνει τα εγκόσμια και περιπολέυει απο σήμερα τα επουράνια. 
Ας είναι αιωνία του η μνήμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου