.Καλή και ευλογημένη περιήγηση στο Ιστολόγιο του Ιερού μας Ναού και στην Αρχιερατική Περιφέρεια Παραβόλας της Ιεράς μας Μητροόλεως

Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Προσκύνηματική εκδρομή της Ενορίας μας

 ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΣΕ:

1) ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΘΕΟΤΟΚΙΟΥ ΑΡΤΑΣ
2) ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΑΡΤΗΣ
3) ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΚΑΛΛΗ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΡΑΙΚΟΥ ΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 
4) ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΚΑΦΕΣ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ

Ο Ιερός Ναός Αγιου Δημητρίου Παραβόλας διοργανώνει μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή σε 3 Ιερα Προσκυνηματα της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης. 

Αναλυτικότερα:

Την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 και ωρα 15:00μμ αναχώρηση απο την πλατεία του χωριού για το Ιστορικό Βυζαντινό Μοναστήρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Θεοτοκίου Αρτης. Ενα ιστορικό Μοναστήρι του 14ου αιώνα με τεράστια ιστορία.
Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τον Ιερό Ναό Αγίας Θεοδώρας Βασίλισσας Αρτης όπου θα προσκυνήσουμε την Ιερά Λάρνακα με τα Ιερά Λειψανα της Αγίας .Η μνήμη της τιμάται στις 11 Μαρτίου και είναι σήμερα η πολιούχος Αγία της Άρτας. Στον Ναό της βρίσκεται σε αργυρή λάρνακα το λείψανο της το οποίο με μεγαλοπρεπή λιτανεία περιφέρεται στους δρόμους της πόλεως τη μέρα της εορτής της, ενώ έχουν καταγραφεί από τους πιστούς πλήθος θαυμάτων.
Τρίτος σταθμός μας ο περικαλλής Ιερός  Ναός Αγιου Μαξίμου του Γραικού όπου θα προσκυνήσουμε και την θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της Παραμυθίας απο την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Ορους  και τα Ιερά Λειψανα του Αγίου.
Στο ενδιαμεσο των Ιερών Προσκυνημάτων θα υπάρχει και ελευθερος χρόνος για καφέ στο ιστορικό γεφύριο της Αρτας
Τιμή εισητηρίου 12 ευρώ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου