.Καλή και ευλογημένη περιήγηση στο Ιστολόγιο του Ιερού μας Ναού και στην Αρχιερατική Περιφέρεια Παραβόλας της Ιεράς μας Μητροόλεως

Κυριακή 15 Αυγούστου 2021

Το Πάσχα του Καλοκαιριού στην Ενορία μας

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης, έντονης συγκίνησης και πλήθους κόσμου, εόρτασε η Ενορία μας τη Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον παλαιό εξωκλήσι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κάστρο της Παραβόλας .
 Αφ' εσπέρας Σαββάτου, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ ΄αρτοκλασίας και εν συνεχεία ενώπιον του παλαιού Επιταφίου του χωριού μας εψάλησαν τα Εγκώμια της Παναγίας μας  και ακολούθησε μικρή  περιφορά του Επιταφίου πέριξ του Ιερού Ναού. Στο τέλος του Εσπερινού οι Κυρίες του Φιλοπτώχου Ταμείου της Ενορίας μας, μοίρασαν νηστίσιμα γλυκίσματα σε όλους τους προσκυνητές.
 Το πρωί της Εορτής τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία όπου ανεγνώσθη υπό του Εφημερίου του Ναού μας, η Ποιμαντορική Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, ενώ στο τέλος διανεμήθηκαν λουλούδια του Επιταφίου στους ευλαβείς προσκυνητές προς ευλογία.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους βοήθησαν με τον τρόπο τους στην άψογη διοργάνωση της πανηγύρεως του Ναού μας και ιδιαιτέρως στις κυρίες του Φιλοπτώχου Ταμείου για τα γλυκίσματα που ετοίμασαν, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραβόλας για τη διάθεση πολλών καθισμάτων για τους προσκυνητές, σε όλους όσους διέθεσαν χρήματα ο καθένας από το υστέρημα του, προκειμένου να στολιστεί με λουλούδια ο Επιτάφιος της Παναγίας μας , το νεωκόρο του Ναού μας για την καθαριότητα και τον εν γένει ευπρεπισμο εσωτερικά και εξωτερικά, τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, τους Ιεροψάλτες που μας βοήθησαν να προσευχηθούμε και να ζήσουμε την Θεία Λειτουργία αλλά και όλους τους ευλαβείς Ενορίτες μας που έσπευσαν να προσκυνήσουν τη χάρη της Παναγίας μας .
Να ευχηθούμε στους απανταχού Παραβολιώτες, τους χωριανούς μας αλλά και τους μακράν ευρισκομένους η Υπεραγία Θεοτόκος να είναι πάντα δίπλα τους και να χαρίζει σε ολους υγεία, δύναμη και αγιασμό στα σπίτια τους. Χρόνια πολλά , ευλογημένα και αγιασμένα !!!










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου