.Καλή και ευλογημένη περιήγηση στο Ιστολόγιο του Ιερού μας Ναού και στην Αρχιερατική Περιφέρεια Παραβόλας της Ιεράς μας Μητροόλεως

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

Η Ενοριακή Φιλόπτωχος Διακονία του Ιερού μας Ναού.


Το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ενορίας μας έχει τις ρίζες του αρκετά χρόνια πρίν σε τούτη την ευλογημένη κωμόπολη της Ιεράς μας Μητροπόλεως. 
Διατέλεσε πρώτος  πρόεδρος του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου ο Ιερέας π Αριστείδης Αντωνιάδης  ( 1974 - 2020) και ο σήμερον διακονών από το 2020 π. Σπυρίδων Ιωάννου.
Η διακονία του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου εκτείνεται σε πολλούς και νευραλγικούς τομείς τους οποίους θα αναφέρουμε παρακάτω αφού πρώτα καταθέσουμε ορισμένα απαραίτητα  στοιχεία :
 
Έσοδα Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου
Το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο έχει ως έσοδά του τακτικές συνδρομές ευλαβών ενοριτών αλλά και έκτακτες. Επιπροσθέτως έσοδο τυγχάνει το αναλογούν ποσοστό εκ του εράνου αγάπης της Ιεράς μας Μητροπόλεως ο οποίος διενεργείτε κάθε Δεκέμβριο από της κυρίες της Ενοριακής Φιλοπτώχου Διακονίας. Επίσης η συγκέντρωση τροφίμων και προϊόντων μακράς διαρκείας που διενεργείτε τη φετινή χρονιά και θα καθιερωθεί απο τούδε και στο εξής ανάλογα με τις ανάγκες των εμπερίστατων αδελφών μας


Η βοήθεια αυτή, του φιλόπτωχου ταμείου, είναι ικανοποιητική στο βαθμό που επιτρέπουν τα έσοδα του. Έσοδα που προέρχονται αποκλειστικά από τη φιλανθρωπική διάθεση των ενοριτών μας. Πέρα από τη  έμπρακτη εκδήλωση αγάπης, που είναι αξιόλογη, κανένας φορέας δεν επιδοτεί, ούτε στο ελάχιστο, το φιλόπτωχο ταμείο.
 
Έξοδα Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου
Έξοδα του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου είναι πρωτίστως τα βοηθήματα προς τους έχοντες χρείαν απόρους αδελφούς  καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους είτε τακτικά - είτε έκτακτα για κάθε έναν που πλησιάζει την πόρτα της Εκκλησίας και διαπιστωμένα έχει ανάγκη για αγορά φαρμάκων, πληρωμή ΔΕΗ, πληρωμή ενοικίου, αγορά τροφίμων, είτε είναι πολυτέκνος, άστεγος, ασθενής, άγαμη μητέρα κ.α.

Ως προκύπτει εκ των ανωτέρω το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο προσπαθεί να βρεθεί δίπλα στον δοκιμαζόμενο άνθρωπο είτε με την τακτική καταβολή ενός χρηματικού βοηθήματος, είτε με την έκτακτη εφ’ άπαξ καταβολή χρηματικού βοηθήματος για ποικίλες ανάγκες που παρουσιάζονται καθημερινώς στο γραφείο του Ιερού Ναού. Ως επίσης και με τη διανομή τροφίμων σε πολύτεκνους, άνεργους και στους χρείαν έχουντες αδελφούς μας
 
Συμβούλιο Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου
Το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο απαρτίζεται από εκλεκτά μέλη της ενοριακής κοινότητας που σκοπό έχουν να απαλύνουν τον πόνο, αλλά και τις ανάγκες που μαστίζουν τη σύγχρονη κοινωνία.
Σε όλες τις ανωτέρω διακονίες στο πλευρό του Φιλοπτώχου Ταμείου της Ενορίας βρίσκεται στρατευμένο το Συμβούλιο του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου 

Η νεα μορφή και δομή της Ενοριακής Φιλοπτώχου Διακονίας μέχρι 31/12/2022  θα είναι η κάτωθι

π. Σπυρίδων Ιωάννου ( Προέδρος ΕΦΔ)
Αυζωτης Χρηστος ( Αντιπρόεδρος ΕΦΔ- Εκκλησιαστικός Επίτροπος )
Αναγνωστοπούλου Παταπία ( Ταμίας Ε.Φ.Δ )
ΜΕΛΗ Ε.Φ.Δ
Συντίλα Μαρία
Γιαννακά Ελένη
Καλογερά Όλγα
Γιαννούλη Μαρία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου